Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry - Finnish Inventors National Federation - Radiokatu 20, 00240 Helsinki - kekery@kekery.fi


Jäsensivut

Siirry jäsensivuille.

 

 

 

 


Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry – Keksintötoiminnan edistämistä jo vuodesta 1971

Finnish Inventors National Federation FINF – Inventive steps for inventors since 1971

  


Oletko Keksijä?

 

Keksijäksi sanotaan yleisesti henkilöä, joka on edistänyt ja kehittänyt tekniikkaa tai muuta luomalla kokonaan uusia tai ennestään tunnetusta eroavia, käyttökelpoisia teknisiä laitteita, palveluita, sommitelmia tai teknillisen toiminnan malleja tai sääntöjä... Keksijän määrittemiseksi on helpompaa asettaa kysymys negatiiviseen muotoon: "kuka ei ole keksijä?" Keksijä ei ole patenttioikeudesta tunnettu keskiverto ammattimies, eikä todellisuudessa vain jokseenkin omaperäisiä ratkaisuja tuottava sarjakuvakarrikatyyri. Keksijä ei ole olemassa olevan uudelleen löytäjä, eikä yleisesti tunnettuihin tai olemassa oleviin ratkaisuihin tyytyvä kuluttaja, vaan luova uudistaja, joka ajattelee, kehittää ja luo.


Suomalaiskeksijöiden etujärjestö

 

Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry:n on tarkoituksena on edustaa suomalaiskeksijöitä kotimaassa ja ulkomailla, edistää keksintötoimintaa, ajaa keksijöiden asiaa ja puolustaa heidän oikeuksiaan sekä lisätä keksintötoiminnan tunnettavuutta ja arvostusta. Liiton ja sen jäsenyhdistysten yhteisenä tavoitteena on kannustaa toiminnallaan kansalaisia luovuutensa käyttöön ja vaikuttaa yhteiskuntaan siten, että ideat ja keksinnöt saadaan tehokkaasti käyttöön keksijöiden omaksi ja yhteiseksi hyödyksi.

Keskusliiton 25 jäsenyhdistyksen henkilöjäsenet ovat keksijöitä, innovaattoreita, yrittäjiä, työsuhde- ja korkeakoulukeksijöitä, tuotekehittäjiä ja – suunnittelijoita sekä innovaatio-, sekä IPR -alan erikoisasiantuntijoita. Suomen Keksijäin Keskusliitto on kaikkien näiden yhteistyöelin. Liiton jäsenyhdistysverkosto on valtakunnallinen. Liitto on myös kansainvälisen keksijäjärjestön IFIA:n jäsen.

Jäsenedut

 

Suomen Keksijäin Keskusliiton jäsenyhdistysten henkilö- ja kannatusjäsenetuja ovat:

1) aineettomien oikeuksien (IPR) neuvontapalvelut palvelevat arkisin klo. 08:30-10:30. Muina aikoina arkisin päivystää 10.9.2015 lähtien neuvontapuhelin 0600-12827 (5,11e/min+ppm/mpm).

2)  maksuttomat IPR-koulutustilaisuudet ja IPR-klinikat;

3) maksuttomat pääjuhlat (esim. Keksijän Päivä -tilaisuudet)

4) edulliset osallistumiset messutapahtumiin  

 

Keskusliiton neuvontapalvelut auttavat luottamuksellisesti rahoitus- ja IP-asioissa eteenpäin. Ilmoita jäsennumerosi  soittaessasi neuvontapalveluun arkisin klo. 08:30-10:30. Lisäksi jäsenillä on mahdollisuus ilmoittautua liiton mediainfopankkiin. Jäseneksi ilmoittautumisen voi tehdä sähköisesti sivuston "Jäsenyhdistykset" -osiossa. Jäsensivuille pääset liiton toimistosta saaduin tunnuksin.Sivustoilta löydät tietoa keksimisestä, keksinnöistä sekä keskusliiton ja keksijäyhdistysten toiminnoista.


 
 
KEKSINTÖJEN VIIKKO 2015
 
 

Keksintöjen Viikko 2.-3.10. Viitasaarella

 

Viitasaaren keksintömessut eli Keksintöjen Viikko 2015 järjestetään 2.-3.10.2015

 Ilmoittautuminen  oheisen linkin kautta:

http://www.keksintojenviikko.fi/?p=/yhteystiedot_ja_media/ilmoittautumislomake_1397  

 

Messuohjelma

Tänäkin vuonna esillä on toinen toistaan nokkelampia keksintöjä ja luvassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä keksijöille suunnattuja koulutuksia ja luentoja. Mukana maan ykkösnimiä politiikan, some- ja pelimaailman huipulta. Ohjelman täydentymistä voit seurata osoitteessa www.keksintojenviikko.fi   sekä Keksintöjen Viikon Facebook-sivuilla.  

 

Pitchausvalmennus- ja kilpailu Keksintöjen Viikolla – Onko sinun myyntipuheesi kunnossa?

Pitchaus on lyhyt tuotteen tai palvelun esittely, joka herättää kuulijan kiinnostuksen ja vakuuttaa hänet asiasta. Keksintöjen Viikon pitchausvalmennuksessa torstaina 1.10. käydään läpi, mistä komponenteista hyvä pitch koostuu ja hiotaan oma myyntipuhe iskevään ja innostavaan kuntoon. Työpajan vetäjänä toimii 12 vuotta pien- ja pk-yrittäjiä valmentanut, satoja pitchauksia nähnyt ja kymmeniä itse esittänyt yritysvalmentaja Janne Roiha Kasvun Roihu Oy:stä. Valmennus on näytteilleasettajille maksuton. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kaikki valmennukseen osallistuvat voivat halutessaan osallistua myös perjantaina 2.10. järjestettävään pitchauskilpailuun joka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden saada ilmaista näkyvyyttä omalle tuote- tai palveluidealle. Lisäksi tapahtuman järjestäjät palkitsevat parhaan pitchauksen!

Lisätietoja Keksintöjen Viikon kotisivuilta tai Janne Roihalta, puh. 044 034 2179 tai janne.roiha@kasvunroihu.fi .

 

Muotoiluklinikka Viitasaarella– ota hyöty irti muotoilusta!

Suomen Muotoilusäätiön asiantuntijat antavat neuvoja muotoilun hyödyntämiseen liiketoiminnassa. He kertovat case-esimerkkien kautta, miten yritys voi parantaa kilpailukykyään muotoilun avulla. Esimerkiksi, miten käyttäjälähtöinen muotoilu luo uusia mahdollisuuksia tuotekehitykseen ja yrityksen liiketoimintaan. Osallistujilla on mahdollisuus varata henkilökohtainen keskusteluaika asiantuntijoiden kanssa.

Klinikka on näytteilleasettajille maksuton. Henkilökohtaisia keskusteluaikoja ja koulutuspaikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätietoja Keksintöjen Viikon kotisivuilta tai Markku Rautiaiselta, puh. 044 711 4626 tai markku.rautiainen@witas.fi .

 

Anna Witakselle vinkki hyvästä keksinnöstä ja osallistu luxusmökkiviikonlopun arvontaan!

Jos sinulla on mielessä hyvä tuote- tai palveluidea ja uskot, että Keksintöjen Viikko tapahtuma olisi oikea foorumi sen esilletuomiseen, niin lähetä meille sähköpostia osoitteeseen keksintojenviikko@witas.fi  tai soita numeroon 044 577 6385. Kaikkien vinkin antaneiden kesken arvomme viikonlopun luxusmökissä järvenrannalla Viitasaarella.

 

Miksi lähteä mukaan Keksintöjen Viikolle ?

Näytteilleasettajapalautteen perusteella uusien asiakaskontaktien luominen ja tunnettuuden lisääminen sekä verkostoituminen ovat painavimmat syyt osallistua Keksintöjen Viikolle. Huomion arvoista on, että kiinnostavimmat tuote- ja palvelu-uutuudet ovat saaneet runsaasti julkisuutta eri medioissa tapahtuman yhteydessä ja messujen aikana on vuosien varrella solmittu merkittäviä yhteistyösopimuksia.

Lue keksijöiden ja yhteistyökumppaneidemme näkemyksiä Keksintöjen Viikosta klikkaamalla oheista linkkiä

http://www.keksintojenviikko.fi/?p=/tietoa_tapahtumasta/yhteistyokumppaneiden_ja_keksijoiden_nakemyksia_tapahtumasta_1407  

 

 

 

 
 
 
 
KEKSIJÄT
 
 
 
Mika Lokkinen, Jarno Niemelä, Janne Haverinen Vuoden Keksijät 2014
 
Keksijän Päivä painotti keksintöjen merkitystä
innovaatioiden kovana ytimenä
 
Espoon kulttuurikeskuksessa 6.11.2014 järjestetty valtakunnallisen Keksijän Päivän pääjuhla jakoi roppakaupalla ansaittua tunnustusta keksintösektorin koko kirjolle. Palkintoja saivat niin menestyneet yksityis-, työsuhde- ja korkeakoulukeksijöiden saavutukset kuin tulevaisuuden tekijöiden inspiroivat ideat.
 
Kaikkea palkitsemista ja juhlassa käytettyjä puheenvuoroja yhdisti yksi ja sama viesti: Suomi ymmärtää huonosti keksintöjen tärkeyttä innovaatioiden ja hyvinvoinnin kovana ytimenä. Se näkyy huolestuttavalla tavalla niin alan edistämisekosysteemin painotuksissa kuin keksijän yleisessä arvostuksessakin.
 
Vuoden 2014 Peruskeksijänä palkittiin keksijäyrittäjä Mika Lokkinen, jonka kehittämät pienten viemäreiden sukituslaitteet ovat murtautumassa maailmanmarkkinoille. Vuoden Työsuhdekeksijä 2014 on F-Securen Jarno Niemelä, kymmenien patenttien senior researcher ja alan arvostettu luennoitsija. Vuoden 2014 Korkeakoulukeksijä-palkinnon sai Janne Haverinen sisätilojen paikantamisteknologian kehittäjä, jonka yritys sai juuri kiinalaiselta Baidulta kahdeksan miljoonan euron sijoituksen.
 
Keksintö- ja innovaatiotoiminnan esimerkillisen edistämisen KONSTA-palkinnot menivät puolestaan Metropolia ammattikorkeakoulun Suomen oloissa ainutlaatuiselle MINNO®-innovaatioprojektille ja kymmenien tuhansien patenttien portfolion kehittäneelle Nokia Oyj:lle.
Keksijän Päivän ja sen pääjuhlan ympärille syntyi Espoossa kokonainen Keksintöviikko. Viikon tarkoituksena on nostaa esille espoolaisia keksijöitä ja keksintöjä, isojen olemassa olevien yritysten uniikkia tuotekehitystä unohtamatta.
 
Keksintöviikko kannustaa erityisesti lapsia ja nuoria, tulevaisuuden tuotteiden tekijöitä, kokeilemaan uusia ideoita ja keksimään uudenlaisia toteutuksia. Näin on myös tapahtunut: Keksintöviikolla Espoossa on koettu aina lastentarhoista korkeakouluihin luovaa "pöhinää".
 
Kansallinen Keksijäforum on synnyttänyt Keksijän Päivän keksintö- ja innovaatiotoiminnalle edistämisalustaksi. Päivän tavoitteena on korostaa keksintöjen tärkeyttä, lisätä yksityisten sekä työsuhde- ja korkeakoulukeksijöiden arvostusta ja edistää erityisesti nuorten luovuuden systemaattista hyödyntämistä. Tänä vuonna päivän järjestäjien Keksijäforumin ja Keksintösäätiön KeksintöKeskuksen yhteistyökumppaneina olivat Espoon kaupunki, Kauppakamari ja Yrittäjät. Isännän rooli on Espoolle enemmän kuin luonteva, sillä onhan kaupungissa Pohjoismaiden suurin innovaatiokeskittymä, Espoo Innovation Garden.
 
 
 
Vuoden Keksijät 2014
 
Pääjuhlassa jaettiin nyt kolmatta kertaa Vuoden Keksijä -palkinnot. Vuoden Keksijä -palkinto on Suomen Keksijäin Keskusliiton perustama innovaatioketjun ensimmäisen lenkin kansallista merkitystä innovaatiotoiminnan kovana ytimenä korostava tunnustus, joka jaetaan kansallisena Keksijän Päivänä. Vuoden Keksijä -palkinto annetaan keksijälle, joka on keksinnöllään erityisesti muuttanut maailmaa.
 
Lisätiedot: toiminnanjohtaja Maunu Korpela, puh. 050 356 3654, maunu.korpela@kekery.fi
 
 
 
Vuoden Peruskeksijä 2014 Mika Lokkinen
 
"Taas tuli tällainen Mika-idea”, näin aina työssä kiinni oleva keksijäyrittäjä, Picote Oy:n toimitusjohtaja Mika Lokkinen kuvaa työntekijöiden asennetta kun hän kuvaa yöllä keksimäänsä ideaa työmaalla. Kaikista hänen lukuisista patentti- ja mallisuojahakemuksestaan vain kaksi on syntynyt valveilla ollessa.
 
Keksijäyrittäjä Lokkisen porvoolainen Picote Oy Ltd:n kehittämät pienten viemäreiden sukituslaitteet ovat jo murtautumassa maailmanmarkkinoille. Yhtiö on kehittänyt kustannustehokkaat Smart Cutter™ ja Twister -haaraporamenetelmät viemäreiden sukitettujen haarojen avaamiseen kiinteistöissä. Vielä vuoden 2012 lopussa Suomi oli Picoten tuotteiden suurin markkina-alue. Nyt suurin osa tuotteista menee vientiin ulkomaille. Laitemyynnin kovasta kasvuvauhdista kertoo se, että sukitustyökalujen myynti tämän vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana ylittää koko vuoden 2012 myynnin.
 
Picote on hieno esimerkki rohkeasti kansainvälistyvästä kasvuyrityksestä, joka teki kotiläksynsä hyvin. Laadukkaat ja innovatiiviset keksijäyrittäjän tuotteet, vankka teknologiaosaaminen ja ymmärrys oman alan kansainvälisten markkinoiden keskeisistä pelureista auttoivat antamaan Picotelle lentävän lähdön myös Pohjois-Amerikan valloitukseen.
 
Lisätiedot: toiminnanjohtaja Maunu Korpela, puh. 050 356 3654, maunu.korpela@kekery.fi
 
 
Vuoden Työsuhdekeksijä 2014 Jarno Niemelä
 
Senior Researcher Jarno Niemelä on F-Secure talon sisällä tunnettu ja arvostettu keksijä, jonka tekninen asiantuntemus on maailman huippuluokkaa. Vuodesta 2002 alkaen Jarno on tuottanut yksin tai yhdessä kollegoidensa kanssa 150 keksintöilmoitusta, joista F-Secure on jättänyt 92 patenttihakemusta ja jotka ovat johtaneet jo 20 myönnettyyn patenttiin, 31:ssä patenttiperheessä.
 
Jarno Niemelän keksintöjen tekniset sisällöt ovat vaihdelleet tietoturva-alueen laidasta laitaan. Esimerkkeinä voidaan mainita erilaiset mainepohjaiset tietoturvateknologiat. Useita Jarno Niemelän ideoita on lähdetty toteuttamaan ja saatu osaksi tuotteita, kuten F-Securen uuteen Ultralight-teknologiaan jolla pyritään vähentämään viruksentorjuntaohjelmiston aiheuttamaa kuormitusta järjestelmiin/päätelaitteisiin.
Jarno Niemelä on kutsuttu puhujaksi lukuisiin alan konferensseihin. Ja sen lisäksi hän on jakanut syvällistä tietämystään eteenpäin opettamalla tietoturvaa Metropolia AMK:ssa sekä Aalto-yliopistossa.
 
Lisätiedot: toiminnanjohtaja Maunu Korpela, puh. 050 356 3654, maunu.korpela@kekery.fi
 
 
 
 
Vuoden Korkeakoulukeksijä 2014 Janne Haverinen
 
Korkeakoulukeksijä Janne Haverisen vetämä IndoorAtlas Oy on korkeakoulututkimuslähtöinen tietotekniikanalan spin-out-yritys, joka kehittää ainutlaatuista sisätilojen paikannusteknologiaansa perustutkimuksen pohjalta. Korkeakoulukeksintö perustuu magneettikentän poikkeamien hyödyntämiseen. Kovassa nosteessa olevan vuonna 2012 perustetun yrityksen tarinassa kietoutuvat tuloksellisesti yhteen niin luonnontieteet ja tekniikka kuin korkeakoulukeksijä, korkeakoulukeksintö, IPR-osaaminen ja yritystoiminta.
 
Janne Haverisen kehittämällä teknologialla on paljon sovelluspotentiaalia. Mobiilimarkkinointi, ostoskäyttäytymisen analytiikka, pelilliset sovellukset, hyvinvointiin liittyvät turvasovellukset – kaikki missä paikkatiedolla on merkitystä. Yritys on saanut arvokasta tukea muun muassa Oulun yliopiston innovaatiopalveluilta, Tekesin TULI-ohjelmasta, Keksintösäätiöltä ja Vigo-ohjelman Koppi Catch -yrityskiihdyttämöltä. Aikaa ja ulkopuolista asiantuntemusta on tarvittu patenttihakemuksiin niin kotimaassa, EU-alueella kuin Yhdysvalloissakin. Näyttää siltä, että Piilaaksosta tulee toinen IndoorAtlas Oy:n toimipaikka.
 
Lisätiedot: toiminnanjohtaja Maunu Korpela, puh 050 356 3654, maunu.korpela@kekery.fi
 
 
 
 
Vuoden 2014 KONSTAT
 
KONSTA on Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistyksen ja Headlinen perustama keksimisen kansallista merkitystä korostava tunnustuspalkinto. Sen tavoitteena on nostaa esiin ja palkita sellaisia eri sektoreilla toimivia henkilöitä ja organisaatioita, jotka ovat esimerkillisellä tavalla parantaneet keksijöiden onnistumisedellytyksiä tai muuten olleet tekemässä suomalaista toimintaympäristöä entistä keksijämyönteisemmäksi.
 
 
Koulutus-KONSTA 2014
MINNO®/Innovaatioprojektit/Metropolia AMK
 
Metropoliassa on oivallettu, ettei tulevaisuuden työelämän vaateita voida tietää, mutta opiskelijoiden innovatiokompetenssien kehittyminen on tärkeää. Innovaatiopedagogiikka on Metropolian keskeistä osaamista. Metropoliassa jokainen opiskelija tekee ryhmässä innovaatioprojektin, jonka tavoitteena on kehittää tulevaisuuden työelämään innovaatiokyvykkäitä osaajia, jotka osaavat itse tarttua toimeen ja kehittää uutta kasvua Suomeen.
Tämän tavoitteen merkittävä ilmentymä on MINNO®-innovaatioprojekti, jossa opiskelijat monialaisissa ryhmissä kehittävät uudisteita ja keksintöjä yritysten toimeksiannosta ja konkretisoivat ja vievät niitä eteenpäin kohti kaupallistamista yritysten kasvua vauhdittaakseen tai kohti oman yrityksen perustamista. MINNO®-innovaatioprojekteja tehdään noin 1000 vuodessa ja 270 tunnin laajuinen innovaatioprojekti on kaikille opiskelijoille pakollinen. Metropolian organisaation monialaisuus, rakenne ja strategia tukevat tätä innovaatiotoimintaa.
 
 
Lisätiedot: Laura-Maija Hero, kulttuurituotannon lehtori, Metropolia, puh. 040 179 1409, laura-maija.hero@metropolia.fi
 
 
 
Yritys-KONSTA 2014
Nokia Oyj
 
Nokia Oyj on 1980-luvun lopulta alkaen kasvattanut määrätietoisesti patenttisalkkuaan vastaamaan high-tech-liiketoiminnan asettamiin haasteisiin hyödyntämään ja alan mahdollisuudet. Oman motivaationsa patenttisalkun luomiseen toivat alkuaikojen oikeudenkäynnit ja tiukat lisenssineuvottelut silloisten maailman johtavien ICT-yhtiöiden kanssa.
Nokia on aina ollut nopea oppimaan, ja tästä herätyksestä alkoi määrätietoinen työ voimatasapainon palauttamiseksi. Aluksi tavoiteltiin lähinnä uskottavia hakemusmääriä, mutta melko pian mielenkiinto kohdistui kilpailijoillekin tärkeisiin teknisiin ratkaisuihin, joista osa myös saatiin ns. essentiaalipatentteina suojattuna ajettua standardeihin (eli standardeihin ajetaan teknisiä ratkaisuja, eikä patentteja. Kyseisten ratkaisujen suojaukseen käytetyistä patenteista tulee siten ratkaisun hyväksymisen myötä standardiessentiaaleja).
 
Vaatimattomasta alusta on nyt päästy yli 10.000 patenttiperheen (= patentoituun keksintöön) ja yli 30.000 kansallisen patentin salkkuun, jonka vuotuiset rojaltituotot ovat noin 600 miljoonaa euroa. Patenttisalkun määrän ja laadun kasvattaminen tälle tasolle sekä sen liiketoiminnallinen hyödyntäminen on edellyttänyt jättimäistä, yli 50 miljardin euron panostusta tuotekehitykseen, sekä luonnollisesti toimivaa patentti-insinöörien hoitamaa työsuhdekeksintökoneistoa, sekä IP-liiketoiminnan huippuammattilaisia.
 
Lisätiedot: Ulla James, Head of Business Control, Nokia Oyj, puh. 040 555 9642, ulla.james@nokia.com

 

 

 

 

MAKSUTONTA IPR -KOULUTUSTA

 

Suomen Keksijäin Keskusliitto järjestää ja toteuttaa kautena 1.1.–31.12.2015 erityyppisiä maksuttomia koulutuksia ajankohtaisista aiheista IPR -ammattitaidon syventämiseksi eri aloilla toimiville ammattilaisille ja opiskelijoille, jotka ovat työssään ja toimissaan tekemisissä aineettomaan pääomaan liittyvien asioiden kanssa.

Maksuttomia IP-/IPR-koulutustapahtumia on järjestetty jo vuodesta 2010 alkaen ympäri Suomen. 
 
 
Haluatko maksuttoman IPR-koulutustilaisuuden paikkakunnallesi vuoden 2015 aikana? Ota yhteyttä liiton toimistoon.
 
 
IPR-koulutustaltiointeja julkaistu
 

Suomen Keksijäin Keskusliitto on julkaissut uusia koulutusvideoita immateriaalioikeuksista (IPR), joissa käsitellään mm. idean ja keksinnön oikeudellista asemaa, innovaatioita, patenttien arvoja, ipr-sopimuksista... 

 Seuraavista linkeistä muita liiton julkaisemia koulutustaltiointeja: 

Keksijöiden haasteet innovaatioiden viidakossa

Keksijöiden haasteet

Idea ja yksinoikeus (3 osainen taltiointi)

 
 
 

  Keksintöjen Viikko Viitasaarella huipussaan 10.10.2014 klo 10:10


Viitasaaren keksintömessutapahtuma houkutteli Viitasaari Areenalle noin kaksituhatta kävijää. Keksintöjä, ideoita ja palveluja esiteltiin 49 näytteilleasettajan voimin.
 
Järjestäjien myöntämän 500 euron kannustepalkinnon sai HelppoAsu Oy:n yrittäjä Mia Patanen.  HelppoAsu Oy suunnittelee, valmistaa, myy ja markkinoi toiminnallisia vaatteita liikunta- ja toimintarajoitteisille naisille, miehille, nuorille, lapsille ja ikäihmisille. Raati perustelee valintaansa tuotteen ajankohtaisuudella, uutuusarvolla sekä yrittäjän asiantuntemuksella ja intohimolla saada tuotteet tehokkaampaan valmistukseen ja laajemmille markkinoille.

 

 

Yleisön suosikki -äänestyksen voittajaksi nousi Jorma Nokkalan kehittämä sähkökäyttöinen työlaitealusta Mocola. Facebook-äänestyksen voitti Design Duster Oy ja yrittäjä Mika Korkatin keksimä ja kehittämä Duster® tuuletusteline.
 
Nopola Newsin messuilta taltioimaan videomateriaaliin voi käydä tutustumassa osoitteessa www.nopolanews.fi/videoarkisto. Mukana mm. keksintöjen esittelyjä, henkilöhaastatteluja sekä päälavalla pidetyt puheenvuorot. 
 
Pisla Oy:n tuotepäällikkö Aila Jääskeläinen lanseerasi Naisten idealeipomo tuoteideakilpailun. Kilpailun avulla Pisla Oy toivoo löytävänsä valikoimiinsa arjen rutiineihin – ja miksei pieneen remontointiinkin – helpotusta tuovia tuotteita. Kilpailuehdotukset tulee toimittaa 31.5.2015 mennessä Pisla Oy:lle. Tarkemmat tiedot ja kilpailun säännöt www.pisla.fi sekä www.keksintojenviikko.fi sivustoilta. Ideakilpailun voittaja julkistetaan ja palkitaan vuoden 2015 Keksintöjen Viikko –tapahtumassa.
 
Messujen avauspuheen vuoron piti viitasaarelaissyntyinen Antti Kivelä, Sitran "Elinvoimainen ihminen ja kannustavat rakenteet" -teema-alueen johtaja. Puheenvuorossaan hän toi esille monien tunnistaman ongelman innovaation/keksinnön saamisesta markkinoille. Kivelä peräänkuulutti Suomeen nykyistä ammattimaisempaa innovaatioita tukevaa toimintaa ja järjestelmää, josta esimerkkinä on Ruotsissa toimiva Karolinska Developing.
 
Messuilla oli vahvasti esillä tulevaisuuden biotuotteet. Metsä Fibre Oy esitteli omalla osastollaan Äänekosken biotuotetehdas -hanketta, Katariina Torvinen VTT:ltä luennoi biotalouden uusista innovaatioista ja Erkki Kalmari Metener Oy:stä kertoi tilakohtaisten biojalostamoiden moninaisista hyödyntämismahdollisuuksista.
Kaksipäiväisessä tapahtumassa saatiin lisäksi tietoa mm. patenttiasioista, käytännön esimerkkejä toimialoja rikkovista toimintatavoista, miten viestinnän avulla tuote tai palvelu lanseerataan markkinoille sekä 3D-tulostamisen rajattomasta maailmasta.
 
Lisätietoja: Kehittämisyhtiö Witas Oy, puh. 044 577 6385.

 


 

Keksintöjen Viikko tapahtuman taustaa.   Keksintöjen Viikko on keksintömessutapahtuma, jonka tarkoituksena on koota keksijät, yrittäjät ja yhteistyökumppanit verkostoitumaan. Keksijät esittelevät tapahtumassa keksintöjään, myyvät patentteja ja hakevat uusia yhteistyökumppaneita. Yrittäjät taas etsivät uusia tuotteita ja ideoita tai esimerkiksi ratkaisua omassa tuotannossa ilmenneeseen ongelmaan. Vuosittain Keksintöjen Viikko -tapahtumassa on ollut useita kymmeniä näytteilleasettajia ja nähtävänä jopa yli 100 keksintöä, sovellutusta ja uutuustuotetta. Tapahtuman tuloksena on syntynyt uutta yritystoimintaa ja keksintöjä valmiiksi tuotteiksi.Mukana tapahtumassa on ollut vuosittain useita kymmeniä näytteilleasettajia ja nähtävänä jopa yli 100 keksintöä, sovellutusta ja uutuustuotetta. Yleisöä tapahtumassa on vieraillut vuosittain yli 2000 henkilöä. Keksintöjen Viikolla keksijät ja yrittäjät ovat vuosittain solmineet useita lisenssi-, jälleenmyynti-, testaus-, tuotekehitys-, markkinointi- ja muita yhteistyösopimuksia. Keksintöjen Viikko on ollut jo monelle yritykselle se ensimmäinen messuesiintyminen mistä tuotteita on ponnistanut valtakunnan markkinoille ja jopa kansainvälisille areenoille.  

Kokonaisuutena Keksintöjen Viikkoa on pidetty positiivisena ja hyödyllisenä tapahtumana sekä keksijöiden että yrittäjien keskuudessa. Palaute messuille osallistuneilta tahoilta on ollut erittäin kannustavaa. Erityistä kiitosta on vuosi toisensa jälkeen saanut messujen rento ja leppoisa ilmapiiri – välitön yhteenkuuluvuuden tunne ja hyvä yhteistyöhenki. Kiitos siitä kuuluu kaikille näytteilleasettajillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Tutustu Keksintöjen Viikko -tapahtumaan osoitteessa Keksintöjen Viikko -tapahtuman kotisivuilla

Lisätietoja liiton toimistosta.

 
 
 
Ellivuoren TEKNOLOGIA- ja INNOVAATIOPÄIVÄT 25.–26.4.2014
 
Päivät on suunnattu keksijöille, työssään keksintöjen kanssa toimiville, rahoittajille, yrityksille, oppilaitosten ja yliopistojen opettajille ja oppilaille, kaikille joita kiinnostaa uudet innovaatiot ja teknologiat ja niiden hyödyntäminen. Jos sinulla on keksintö jolle haluat julkisuutta, markkinoita tai päänavausta, on tässä hyvä tilaisuus myös siihen, kuten myös yrityksille tuoda omia keksintöjä tai hankkia innovaatioita tuotantoon.
 
Tule kuuntelemaan asiantuntijoiden neuvot ja luennot ja hakemaan neuvot käytännön ongelmatilanteisiin. Tilaa on lähes 100 näytteilleasettajalle. Viimevuonna messuilla oli n. 50 näytteilleasettajaa, ulko- ja sisäpaikoilla. Kauimmaiset olivat saapuneet Virosta. Messuilla nähtiin monia uusia keksintöjä, ja kauppakin kävi. Myös luennot olivat suosittuja. Rahoittajia, valmistajia ja ostajia liikkui yleisön seassa. Tapahtuma oli myös keksijöiden kohtaamispaikka. Taltiointia viimevuoden messuilta: http://www.youtube.com/watch?v=TBJDGU4PQfM.
 
Tapahtuman tarkoitus on puolueettomasti edistää verkostoitumista, keksintöjen syntymistä, kaupallistumista ja toimia tukena eri toimijoiden välillä. Tapahtumalle on avattu sivut, josta löydät pöytäkartan: http://www.s-penttinen.fi/keksintomessut.html  ja messuohjelman. Paikan hinta on 75 € (2 pv), joka sisältää pöydän, tuolit, sähkön ja tilaa (n. 5 m2) . Yleisölipun hinta on 7 €. Messut ovat 2 päiväiset. (pe ja la) Sen verran etukäteen, että messuilla on viimevuotisen tarjonnan lisäksi mm. Penttisen keksintökurssin lyhytversio, ja ylimääräisten keksintöjen huutokauppa. Eli kaiva pöytälaatikosta vanhat ideat, ja tuo myytäväksi !Viime messut saivat hyvän vastaanoton ja todettiin että jatkossakin tällaisia tapahtumia tarvitaan.
 
Yht. henkilöt: Reijo Nurminen /myynti ja markkinointi, pöytäpaikat, puh. 041-533 8838, Samuli Penttinen, keksijä, puh. 045-677 1222
Paikka: Hotelli Ellivuori, Ellivuorentie 131, 38130 Ellivuori, puh. 010 8351 900 (vaihde),
Huonevaraukset: puh. 010 8351 900
   
 
 
 
  Keksijän Päivä jakoi tunnustusta ja korosti keksintöjen merkitystä innovaatioiden kovana ytimenä
 
 
Yritys-KONSTA: Kemppi Oy – toimialansa tiennäyttäjä
 
 
Juuriltaan vahvasti lahtelaisen Kemppi Oy:n yrityshistoriaa on aina leimannut sisäänrakennettu yrittäjyys ja jatkuva edelläkävijyys. Yritys on kehittänyt useita teknologioita, jotka ovat myöhemmin juurtuneet alan standardeiksi. Hyvinä esimerkkeinä näistä ovat vuonna 1977 lanseerattu maailman ensimmäinen hitsausinvertteri ja 1993 lanseerattu maailman ensimmäinen digitaalinen kaarihitsauslaite. Näistä ensimmäisestä on tullut alan standardi, johon kaikki toimijat tarjontansa perustavat. Jälkimmäisen arvo ymmärretään täysimääräisesti vasta nyt, kun hitsauksen hallintaratkaisut ja johtaminen menee digitaalisuuden ansiosta verkkoon ja mobiililaitteisiin.
Viimevuosien aikana Kemppi on ollut ensimmäisenä rakentamassa verkon käyttöön perustuvia ohjelmistoja ja palveluja, jotka mahdollistavat uudet liiketoimintamallit. Tästä taas on hyvänä esimerkkinä Kemppi DataStorelle vuonna 2010 myönnetty Laatukeskuksen laatuinnovaatiopalkinto. Kempin tarjoamankehityksen laventumisesta varmasti paras esimerkki puolestaan on CERNin LHC-hiukkaskiihdyttimen suprajohtavien magneettien ohjausvirtalähteet, joissa Kemppi oli keskeinen toimittaja. Juuri LHC-hiukkaskiihdytin oli avainasemassa Higgsin hiukkasen löytämisessä, mikä johti tänä syksynä tutkijaryhmän palkitsemiseen Nobelin fysiikan palkinnolla.
Kemppi Oy:n innovatiivisuuden taustalla on yrityskulttuuri, jossa tekijöitä rohkaistaan tekemään asioita uudella tavalla. Virheitäkään ei tarvitse pelätä tai välttää, kunhan omalla toiminnalla edesautetaan niiden korjaamista nopeasti ja riittävän ajoissa. Tarkoituksenmukaiset, toimivat prosessit ja työkalut tarvitaan toki myös. Näihin kuuluvat tuotteiden, ohjelmistojen ja palveluiden kehittämiseen viilatut prosessit ja työsuhdekeksintöihin liittyvät toimintamallit. Ideoiden keräämiseen ja jatkojalostukseen liittyvillä ohjelmistoratkaisuilla on myös tärkeä rooli kokonaisuudessa. Ryhmän tai yksilön tekemien innovaatioiden jatkohyödyntäminen varmistetaan salaamalla, julkistamalla tai suojaamalla keksintö tavaramerkein, mallisuojin tai patentein. Innovaatioiden pääasiallinen lähde on asiakkaan ja asiakasyrityksen arki. Arjen tapahtumia havainnoidaan ja tutkitaan asiakasta kohdattaessa mahdollisimman poikkitieteellisellä (moniosaaja)-tiimillä. Asiakasymmärrystä haettaessa ei tyydytä tarkastelemaan hitsauslaitetta käyttävää hitsaajaa. Työntekijän esimiehen ja asiakasyrityksen johdon tavoitteet ja tarpeet kiinnostavat yhtä lailla.
   
 
Perustiedot Kempistä:
 
Kemppi Oy -konserni
 
 
maailman johtavia kaarihitsauslaitevalmistajia 
 
liikevaihto 121 miljoonaa euroa, josta n. 90 % kansainvälisiltä markkinoilta
 
tuotantolaitokset: Lahti (pääkonttori), Asikkala ja Chennai (Intia)
 
omia toimipisteitä 15 maassa ja säännöllistä vientiä n. 70 eri maahan
 
henkilöstöä 630, joista 172 ulkomaisissa yksiköissä
 
Kemppi Oy on Kemppi Group Oy:n tytäryhtiö 
 
Lisätiedot: johtaja Mikko Veikkolainen, 044 289 9338, mikko.veikkolainen@kemppi.com

 
 
 
Koulutus-KONSTA: InnoOmnia/Omnia – ruohonjuuritason
 
 
keksintöjä toisin nähden, toisin tehden ja toisin sanoen
 
 
InnoOmnia on Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian palveluyksikkö, josta varsin lyhyessä ajassa on tullut innovatiivisten oppimisratkaisujen ja -ympäristöjen, koulutustuotteiden ja yrityspalvelujen kehittäjä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. InnoOmnia toimii avoimissa verkostoissa sekä opiskelijoiden, yrittäjien ja kehittäjien muodostamassa osaajayhteisössä. Oppimista, keksintöjen syntymistä ja yrittäjyyttä edistetään luovasti ja rohkeasti yli kouluasteiden ja organisaatiorajojen. InnoOmniassa yrittäjä saa käyttöönsä nykyaikaiset työtilat, monialaisen ammattiosaamisen ja erilaisia tukipalveluja. InnoOmnian ympärille muodostuu osaajaverkosto, joka tukee yrittäjän omaa osaamista ja mahdollistaa liiketoiminnan kasvun ja monipuolistumisen. InnoOmniassa eri alojen opiskelijat valmentautuvat työelämään ja yrittäjyyteen yhteistyössä yrittäjien ja työnantajien kanssa InnoOmnian LUOVIVA-yritysvirittimessä, oppimisympäristöissä, projekteissa ja kansainvälisessä vuorovaikutuksessa. Osaajayhteisön keskeisiä arvoja ovat luovuus, vastuullisuus ja innovatiivisuus. Työn ja opiskelun ilo välittyy tilaratkaisuista arkipäivän toimintoihin. Kohtaamisia syntyy niin Kookoskuppilassa, Africassa, Pumbalassa kuin Tahkoomossakin. InnoOmniassa maanantai on viikon paras päivä!
 
Lisätiedot: johtaja Elina Oksanen-Ylikoski, 040 550 9393, elina.oksanen-ylikoski@omnia.fi
 
 
 
Tapahtuma-KONSTA: Keksintöjen Viikko / Witas Oy Viitasaari
 
 
Valtakunnallinen Keksintöjen Viikko -tapahtuma on järjestetty Kehitysyhtiö Witas Oy:n toimesta Viitasaarella jo seitsemän kertaa. Tapahtuma kokoaa saman katon alle itsenäisiä keksijöitä, valmistajia, jakelukanavien edustajia, rahoittajia, palveluntuottajia sekä asiantuntijoita. Se tarjoaa näin erinomaisen mahdollisuuden verkostoitumiseen ja yhteistyökumppaneiden löytämiseen. Vuonna 2012 Keksijän Viikko kokosi yhteen nelisenkymmentä näytteilleasettajaa Virosta, Ruotsista ja Suomesta. Messutarjonta laajentui entisestään vuonna 2013, jolloin näytteilleasettajien joukkoon liittyi myös Puola. Tapahtumassa vierailee vuosittain yli 2 000 kävijää.
Keksintöjen Viikolla on solmittu hyvinkin merkittäviä yhteistyösopimuksia sekä keksintöjen lisenssi- ja/tai myyntisopimuksia. Tapahtuma on toiminut ponnahduslautana useille ensikertaa esille tuleville ideoille, tuotteille ja hankkeille sekä innovaatioeksosysteemiin vaikuttaville organisaatioille. Kansainvälistyneenkin Keksintöjen Viikko -tapahtuman idea on säilynyt muuttumattomana; yksittäisen keksijän keksintö on edelleen sen keskipiste.
 
Lisätiedot: toimitusjohtaja Tuija Muhonen, 040 574 8004, tuija.muhonen@witas.fi
 
 
 
Elämäntyö-Konsta: Olavi Lehto
 
Talousneuvos, diplomi-insinööri, keksijä ja yrittäjä Olavi Lehdon merkitys Suomen keksintötoiminnan edistämisessä on ainutlaatuinen. Hänen lukuisat keksintönsä ja niistä seurannut yritystoiminta on ollut laajaa ja taloudellisti merkittävää. Lehdon tavasta ajatella ja toimia kertoo erittäin hyvin hänen yritystensä nimissä esiintyvä avainsana: Nova. Hänen missionaan on aina ollut ongelman ratkaisu eli uusi keksintö. Olavi Lehdon ennakkoluulottomuudelle ja monipuolisuudelle kuvaavaa on esimerkiksi se, että hän oli keskeinen henkilö myös Spede Pasasen keksintöjen toteuttamisessa. Keksijöitten kunnioittamisen ja heidän aikaansaannoksiensa oikeudenmukaisen arvostamisen edistäminen on aina ollut Olavi Lehdolle tärkeää. Tämä asenne oli keskeisenä katalysaattorina, kun Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistys perustettiin Maailman Henkisen Omaisuuden päivänä 26.4.2004 ja lisäksi myöhemmin Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiö 4.6.2008. Molemmat organisaatiot pyrkivät yhteistyössä valtion, kuntien, yritysten ja muiden keksijäorganisaatioiden kanssa toteuttamaan hänen perusajatusta ”Keksijät kunniaan ja kannustimet kuntoon”. Keksijän Päivä on yksi esimerkki tämän suuren ja toivottavasti kaikkien yhteisen tavoitteen toteuttamisessa. Korkeasta iästään ja haastavasta terveydentilastaan huolimatta Lehdon keksijän palo ei ota laantuakseen. Hänen viimeisimmät keksintönsä ovat parhaillaan astumassa markkinoille.
 
Lisätiedot: Timo Kivi-Koskinen, SKTY ry, 0400 540 004, timo@kivi-koskinen.com
 
 
 
 
 
 
Keksintöjen Viikkolla kohdattiin
 
 
Valtakunnallinen Keksintöjen Viikko -tapahtuma järjestettiin Viitasaarella jo seitsemännen kerran 19.–21.9.2013. Keksintöjen Viikko kokosi saman katon alle keksijöitä, valmistajia, jakelukanavien edustajia, rahoittajia sekä palveluntuottajia ja tarjosi näin erinomaisen mahdollisuuden verkostoitumiseen ja yhteistyökumppaneiden löytämiseen. Vuosittain tapahtumassa on solmittu hyvinkin merkittäviä yhteistyösopimuksia. Tapahtuma on toiminut ponnahduslautana useille ensikertaa esille tuleville tuotteille ja ideoille. Tapahtumassa vieraili yli 2000 kävijää.
 
 
Katso haastatteluja ja otteita tapahtumista nopolanews.fi videoarkistosta
 
Aiempien vuosien erinomaisten tulosten rohkaisemana tänäkin vuonna Keksintöjen Viikon yhteydessä haettiin uusia tuoteideoita kaikille avoimen ideakilpailun kautta. Kilpailun tavoitteena oli edistää tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä auttaa tapahtuman yhteistyökumppaneita löytämään uusia tuotteita.
 
 
Tuoteideakilpailu ja Pisla Tuotepaja
 
 
 
 
Vuoden 2013 Keksintöjen Viikon ideakilpailun yhteistyökumppanina toimi viitasaarelainen Pisla Oy. Pisla on Suomen johtava pienrauta- ja sisustustuotteiden valmistaja, maahantuoja ja jakelija. Yritys palvelee rautakauppoja ja tavarataloja rakentamiseen ja sisustamiseen liittyvissä asioissa Suomessa, Skandinaviassa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa, Tsekissä, Slovakiassa ja Saksassa. Omaa tuotantoa yhtiöllä on Suomessa ja Puolassa. Tuotevalikoimaan kuuluvat esimerkiksi rakennushelat, venttiilit, kylpyhuonetarvikkeet, tulisijavalut sekä verhokaihtimet, verhotangot ja -tarvikkeet. Kilpailun avulla Pisla Oy haki uusia tuoteideoita ”Kodin kylpyhuone” ja ”Kodin tulisijat” tuoteryhmiin.
 
Ideakilpailun voittaja julkistettiin ja palkittiin Keksintöjen Viikko -tapahtumassa. Kilpailun voittaja sai palkinnoksi 1000 euron kannustepalkinnon.
 
Lisätietoa: Keksintöjen Viikko – tapahtuman kotisivuilta osoitteesta www.keksintojenviikko.fi.
 
 
 
 

Jokilaaksojen Keksijät ry Suomen Keksijäin Keskusliiton jäsenyhdistykseksi
    Jokilaaksojen Keksijät ry on liittynyt Suomen Keksijäin Keskusliiton  jäsenyhdistykseksi 1.1.2013 alkaen. Keskusliitto toivottaa Jokilaaksojen Keksijät ry:n jäsenistön tervetulleeksi liiton toiminnan piiriin.  Lisätietoja:  Jokilaaksojen Keksijät ry:n esittely    

 

 

 

MAKSUTONTA IPR -KOULUTUSTA
 
 
Suomen Keksijäin Keskusliitto järjestää ja toteuttaa kautena 1.1.–31.12.2013 erityyppisiä maksuttomia koulutuksia ajankohtaisista aiheista IPR -ammattitaidon syventämiseksi eri aloilla toimiville ammattilaisille ja opiskelijoille, jotka ovat työssään ja toimissaan tekemisissä aineettomaan pääomaan liittyvien asioiden kanssa.
Maksuttomia IP-/IPR-koulutustapahtumia on järjestetty jo vuodesta 2010 alkaen ympäri Suomen. 
 
 
 
 
Haluatko maksuttoman IPR-koulutustilaisuuden paikkakunnallesi vuoden 2013 aikana? Ota yhteyttä liiton toimistoon.
 
 
 
IPR-koulutustaltiointeja julkaistu
 
 
 
 
Suomen Keksijäin Keskusliitto on julkaissut uusia koulutusvideoita immateriaalioikeuksista (IPR), joissa käsitellään mm. idean ja keksinnön oikeudellista asemaa, innovaatioita, patenttien arvoja, ipr-sopimuksista... 

 
 Seuraavista linkeistä muita liiton julkaisemia koulutustaltiointeja: 

Keksijöiden haasteet innovaatioiden viidakossa
Keksijöiden haasteet
Idea ja yksinoikeus (3 osainen taltiointi)
------
 
 
 
 
 
 

 
 
Keksijän Päivää 2012 vietettiin valtakunnallisesti
 
 
 
Pohjanmaan Tuotekehitys- ja Innovaatioyhdistyksen toimesta järjestettiin alueellinen Keksijän Päivä -tilaisuus Kokkolassa, yhdessä Ammattikorkeakoulu Centriankanssa iltapäivällä 8.11., jossa jaettiin Idusta innovaatioksi -innovaatiokilpailun palkinnot ja esiteltiin alueen innovaatioita. Kuudetta kertaa järjestettävällä valtakunnallisella Keksintöjen Viikolla Viitasaarella ja uudistuneella (2.11. avajaisia viettäneellä) Tulevaisuuden Tuotteet -osastolla Kuopiossa juhlistettiin myös Keksijän Päivää.
     Taltiointeja:Keksijän Päivän pääjuhla:
pääjuhlan
ohjelma
Tilaisuuden taltiointi on katsottavissa tästä   
Lisätietoja Keksijän Päivän tapahtumista Kuopiossa:  

Projektipäällikkö
Wille Rönkkö
puh: 044 280 4317
email: wille.a.ronkko@edu.savonia.fiProjektipäällikkö
Jonna Himanen
puh: 044 785 5353
email: jonna.m.himanen@edu.savonia.fi
 

 

 

KEKSIJÖIDEN YKKÖSTAPAHTUMA SUOMESSA, 

KEKSINTÖJEN VIIKKO 8. – 10.11.2012 VIITASAARELLA

 

Valtakunnallinen keksintötapahtuma Keksintöjen Viikko järjestettiin tänä vuonna viikolla 45 Viitasaarella. Tapahtumapaikkana toimi Viitasaari Areena. Tapahtumassa kohtasivat yksityiset keksijät, yritykset, yhteisöt ja järjestöt esittelemään suojattuja keksintöjä, uutuustuotteita ja/tai palveluita. Tapahtuman kohderyhmänä ovat yrittäjät ja sijoittajat, jotka kenties etsivät uusia tuotteita tai ratkaisua tuotannossa ilmenneeseen ongelmaan. Kyseessä ei siis ole ensisijaisesti yleisötapahtuma. Kehittämisyhtiö Witas Oy vastaa tapahtuman käytännönjärjestelyistä ja markkinoinnista.  Innovointiin ja keksimiseen liittyviä oheisseminaareja ja -tilaisuuksia järjestettiin koko viikon 45 aikana ja tapahtuma huipentui valtakunnallisena Keksijän Päivänä torstaina 8.11. alkaviin näyttelypäiviin.Yksi tapahtumaviikolla järjestettävä oheistilaisuus oli Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry:n maksuton IPR-koulutus. Lisäksi jaettiin Keksijän ja Aloitteentekijän ansiomerkkejä kolmelle ansioituneelle toimijalle.

 

Katso tästä taltiointi Keksintöjen Viikko 2012 -tapahtumasta 

 
Vuoden 2012 tapahtuman järjestivät yhteistyössä Kehittämisyhtiö Witas Oy, Viitasaaren kaupunki ja Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry.
 
 
  
 
Maailman henkisen omaisuuden päivä 2012
 
 

26.4.2012 klo 14.30–17.15 Helsingin suomalaisella klubilla osoitteessa Kansakoulukuja 3, Helsinki


Maailman henkisen omaisuuden päivän Suomen pääjuhlaa vietettiin kahdeksatta kertaa 26.4.2012 klo 14.30–17.15 Helsingin suomalaisella klubilla osoitteessa Kansakoulukuja 3, Helsinki. Päivän on perustanut YK:n erityisjärjestö World Intellectual Property Organisation, WIPO kiinnittääkseen maailmanlaajuisesti huomiota luovuuden ja keksintöjen merkitykseen ihmiskunnan vaurauden ja hyvinvoinnin edistäjänä. Tänä vuonna kansainvälinen yleisteema on Visionääriset innovaattorit. Suomen pääjuhlan teema on Keksinnöt tuotteiksi – tuotteet markkinoille, sillä Suomen osalta on keskeistä keksintöjen kehittäminen kansainvälisiksi menestystuotteiksi ja palveluiksi. Uskomme, että asia myös WIPO:n teeman puitteissa kiinnostaa Sinua ja organisaatiotasi.

 

 


 

Katso tästä pääjuhlan taltiointi  youtubessa

PDF: Katso tai tulosta kutsu 
http://www.keksijoidentuki.fi/pdf/MHOP-2012-KUTSU.pdf

PDF: Katso tai tulosta ohjelma:
http://www.keksijoidentuki.fi/pdf/MHOP-2012-OHJELMA.pdf

Tilaisuus lähetettiin SUORANA lähetyksenä web-kameralla:

http://www.keksijoidentuki.fi/MHOP-2012-webcasting.html

 

 

QUIN-SUOMI ry Suomen Keksijäin Keskusliiton jäsenyhdistykseksiQUIN-SUOMI ry  - Suomen innovatiivisten naisten verkostoyhdistys - on liittynyt Suomen Keksijäin Keskusliiton  jäsenyhdistykseksi 1.1.2012 alkaen. Keskusliitto toivottaa QUIN-SUOMI ry:n jäsenistön tervetulleeksi liiton toiminnan piiriin.

Lisätietoja:

QUIN-Suomi ry:n esittely

 

Quin-Suomi ry:n kotisivut

 

Nimitysuutisia

 

Pentti Vilmi Suomen Keksijäin Keskusliiton puheenjohtajaksi

 

Helsingissä 25.11.2011 pidetyn liittokokouksen yksimielisen päätöksen myötä Pentti Vilmi Lahden Seudun Tuotesuunnittelijat LASTU ry:n hallituksen jäsen nimitettiin Suomen Keksijäin Keskusliiton puheenjohtajaksi.   Peruskoulun rehtorin tehtävistä eläkkeelle jäänyt Pentti Vilmillä on sekä järjestöura, että keksijäkokemusta takanaan. Hän on toiminut mm. liiton hallituksen puheenjohtajana vuosina 2005–2007 ja Lahden Seudun Tuotesuunnittelijat LASTU ry puheenjohtajana 2000–2005 ja edistänyt tilauskeksintötoimintaa Lahden seudulla.  Lisäksi Vilmi on patentoinut uuneille kehittämänsä polttoainepaketin sytytysjärjestelmän. Keskeisimmäksi tehtäväkseen hän katsoo keksijöiden auttamisen markkinointi- ja myyntiponnistuksissa.

 

Veijo Vaakanainen jatkaa Keskusliiton hallituksen puheenjohtajana

  

Helsingin SLU-talossa 25.11.2011 pidetyssä Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry:n sääntömääräisessä syyskokouksessa jäsenyhdistykset nimittivät kolme varsinaista keskusliiton hallituksen jäsentä ja yhden varajäsenen. Uutena jäsenenä liiton hallitukseen toimikaudelle 2011–2014 valittiin Helsingin Keksijät HEKE ry:n puheenjohtaja Matti Vesterinen ja Pirkanmaan Keksinnöt ry:n puheenjohtaja Esko Nyberg. Uudelle toimikaudelle jatkamaan valittiinTyösuhdekeksijät ry:n puheenjohtaja Eero Lohikoski. Uutena varajäsenenä hallitukseen valittiin Kari Kaila Satakunnan Keksijät ry:stä. Syyskokouksen puheenjohtajana toimi Veijo Vaakanainen ja sihteerinä toiminnanjohtaja Maunu Korpela. Veijo Vaakanainen jatkaa edelleen keskusliiton hallituksen puheenjohtajana. 

Liittokokoukseen osallistui yksitoista jäsenyhdistystä.

   

 

KEKSIJÄN PÄIVÄ 8.11.2011

 
 
Keksijän Päivä nosti esiin keksintöjen merkityksen
 innovaatioiden kovana ytimenä

 

Keksintö- ja innovaatiotoiminta on saanut uuden edistämisalustan. Se on nimetty Keksijän Päiväksi, valtakunnalliseksi ja aina Aatoksen päivänä 8.11. järjestettäväksi tapahtumakokonaisuudeksi. Keksijän Päivän ovat perustaneet 40-vuotista toimintaansa juhliva Suomen Keksijöiden Keskusliitto KEKE ry yhteistyössä Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistyksen ja kansallisen Keksijäforumin kanssa.

 

Päivän tavoitteena on korostaa keksintöjen merkitystä innovaatioiden kovana ytimenä, lisätä yksityisten ja työsuhdekeksijöiden arvostusta ja edistää heidän toimintaedellytyksiään. Päivä toimii samalla yhtenä keksintöjen ja innovaatioiden eli tulevaisuuden tuotteiden julkistamis- ja kaupallistamisalustana. Päivä pyrkii myös aktivoimaan keskustelua relevanteista aiheista ja parantamaan alan yhteistyötä median kanssa.

 

 

Vuosittainen perinne käynnistyi näyttävästi 

 

 Pääjuhla Ressun lukion juhlasalissa (Helsinki, Lönnrotin puistikko 3) 8.11.2011 klo 13.00–16.00:

 

Katso ohjelma tästä

 

Yksi ensimmäisen Keksijän Päivän aktiviteeteista oli keskellä tulevaisuuden tekijöitä eli Ressun lukiossa järjestetty pääjuhla, joka havainnollistaa konkreettisella tavalla sen monipuolisen ja osaavan keksijäkirjon, johon suomalainen keksintötoiminta perustuu. Niin perus-, työsuhde-, korkeakoulu- kuin start up -keksijät kertoivat persoonallisesti mitä keksijä Suomessa on, mitä hän tekee ja mitä hän haluaa.

  

Taltiointeja

  

Taltiointeja pääjuhlasta:

Keksijän Päivä 2011 (video)

Ministeri Jyri Häkämies Keksijän Päivän 8.11.2011 haastattelussa (video)

Eduskunnan start-up -ryhmän jäsenet Keksijän päivän 8.11.2011 haastattelussa (video)

Keksijän päivän pääjuhlan taltionti (qaiku mobiilitallenne) 

Kuvagallerioita pääjuhlasta 8.11.2011 Helsingissä:

Keksijäforumin kotisivuilla

Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistyksen kotisivuilla

 

 

Keksijöiden yhteiskunnallinen asema ja haasteet esillä

  

Pääjuhlassa julkistettu Helsingin Keksijät HEKE ry:n  manifesti tiivistää keksijän haasteet mm. näin: 

"Byrokratia on yksi kestoesteistä joustavalle ja nopealle toiminnalle. Kautta linjan tarvitaan toimenpiteitä, jossa ennakkoluulottomat luovan toiminnan kasvualustoja tuetaan käytännön tasolla ja luovuuden esteitä poistaen.

Nykyään rahoitusta suunnataan liiaksi suurille ja keskisuurille yrityksille. Tarvitaan enemmän rahoitusta pienille, ruohonjuuritason toimijoille."

 

 

Tunnustusta ja arvostusta 8.11.2011

Keksijän Päivän yhteyteen oli siirretty nyt seitsemännen kerran tapahtunut KONSTA-palkintojen jako sekä  Suomen Keksijäin Keskusliiton ansiomerkkien jako. Tänä vuonna esimerkillisinä keksintö- ja innovaatiotoiminnan edistäjinä tunnustusta saavat Tulevaisuuden Tuotteet, INNOLUKIO-kilpailu ja Göran Sundholm sekä Jaakko Pöntelin.

 

Lisätietoja:

Tulevaisuuden Tuotteista (Savonian sivusto)

INNOlukiosta (Innolukion sivusto) 

 

KEKSINTÖJEN VIIKKO 2011
 

Viides Keksintöjen Viikko -tapahtuma kokosi 13. – 15.10.2011 Viitasaari Areenalle noin 2 000 kävijää. Valtakunnallinen tapahtuma alkoi keksijöille ja yrittäjille tarkoitetulla ammattilaispäivällä, jonka jälkeen oli kaksi yleisölle avointa messupäivää, joiden yhteydessä pidettiin IPR-koulutustilaisuuksia. Keski-Suomen INNOSUOMI 2011 -palkinnot jaettiin tapahtumassa perjantaina. Ensimmäinen ja toinen palkinto menivät Jyväskylään, Liqum Oy:lle ja Numerola Oy:lle. Kolmanneksi tuli Aerotekniikka UAV Oy Hankasalmelta. Kunniamaininnan sai Suomen Perintätoimisto Oy Jyväskylästä. Mielenkiintoa herättivät ja myös paljon medianäkyvyyttä messuilla saivat Kuvaamo Valon kauko-ohjattava kuvauskopteri ja Veikko Kinnusen puhdistusseula viljakuivuriin. Ilmaveivi harjoittelu- ja pelisetti ja Mia-Liisa Kemppaisen lastenpelit kiinnostivat erityisesti lapsia ja nuoria.

 

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen puheenvuoro yrittäjyyden tulevaisuuden näkymistä keräsi runsaslukuisen yleisön lauantaina. Viimeinen messupäivä huipentui Keksintöjen Viikko ideakilpailun yleisöäänestyksen voittajan julkistamiseen. Kilpailussa Pisla Oy etsi uusia mahdollisuuksia vaatteiden parvekekuivatukseen/-tuulettamiseen. Pisla Oy:lle saapuneista kilpailuehdotuksista kolme parasta oli mukana yleisöäänestyksessä Keksintöjen Viikko -tapahtumassa. Yleisö äänesti parhaaksi torniolaisen Erkki Törmän ehdotuksen, joka palkittiin 1 000 euron shekillä. Pisla Oy selvittelee parhaillaan keksinnön sopivuutta tuotantoonsa. Kaikkien äänestäneiden kesken arvottiin Pisla Oy:n saunasetti, jonka voitti Kari Rissanen Uudestakaupungista. Yhteistyössä Pisla Oy:n ja Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry:n kanssa ensimmäistä kertaa toteutettu kilpailu oli tärkeä osa tapahtumaa. Keksintöjen Viikko -tapahtuma tulee myös jatkossa toteuttamaan vastaavanlaisia kilpailuja yhteistyössä yritysten kanssa. 

 

Taltiointeja 

 

Keksintöjen Viikko -tapahtumat (video)

 Suomen Keksijäin Keskusliiton toiminnanjohtajan tervehdys INNOlukiolaisille

 

 

VUODEN LAATUINNOVAATIO -KILPAILU

 

VIIDEN SARJAN VOITTAJAT KUTSUTAAN PUHUMAAN LONTOOSEEN OASIS OF EXCELLENCE –INNOVAATIOSEMINAARIIN – MUKANA POTENTIAALISTEN INNOVAATIOIDEN SARJA   Suomen Laatuyhdistys järjestää nyt viidennen kerran Vuoden laatuinnovaatio –kilpailun, jonka tavoitteena on lisätä Suomessa syntyvien innovaatioiden määrää ja kohottaa niiden tasoa. Kilpailussa on viisi sarjaa, jotka ovat: Suuret yritykset, PK-yritykset, mikroyritykset, julkinen sektori ja yleishyödylliset yhteisöt sekä potentiaaliset innovaatiot. Jokaisesta viiden sarjan voittajaorganisaatiosta kutsutaan yksi henkilö puhumaan Oasis of Excellence –innovaatioseminaariin, joka järjestetään Lontoossa keväällä 2012.   Tuote- tai teknologiainnovaatioiden lisäksi tähän kilpailuun voi osallistua esimerkiksi palvelujen tai toimintatapojen kehittämiseen liittyvällä hakemuksella. Innovaatio saattaa olla kokoluokaltaan hyvin pieni ja se voi liittyä myös henkilöstön kehittämiseen tai ympäristönsuojeluun.  Kilpailun hakuaika jatkuu 9.9.2011 asti. Kilpailuun osallistutaan valmiilla kaksisivuisella hakulomakkeella. Palkinnot jaetaan marraskuussa järjestettävässä juhlavassa gaalassa.     Toivomme, että Te voisitte välittää viestiä kilpailusta eteenpäin potentiaalisille osallistujille. Lisätietoja saa osoitteesta www.laatukeskus.fi/innovaatio   ja projektipäällikkö Timo Tuloselta  GSM 040 5000795 timo.tulonen@laatukeskus.fi  

Laatukeskus Excellence Finland Keilaranta 12 02150 Espoo www.laatukeskus.fi  
 
 

ARVOSTUSTA JA TUNNUSTUSTA

 

Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry luovutti luovasta työstä ansioituneille Kuopiossa Liiton 40-vuotisjuhlallisuuspäivänä 9.4.2011 neljä kultaista ja seitsemän hopeista Keksijän ja aloitteentekijän ansiomerkkiä. Katso video Lisää viikolla 22 ilmestyneestä Keksintöuutiset 2/2011 -lehdessä.    Helsingissä Maailman henkisen omaisuuden päivänä 26.4.2011 luovutettiin kaksi hopeista keksijän ja aloitteentekijän ansiomerkkiä. Lisää  Keksintöuutiset 2/2011 -lehdessä.  

  

 

 


 

Keksintöuutiset -lehti palkittiin Media KONSTA -tunnustuksella

 

Miten edetä keksintösi kanssa?

Keksijäneuvontapuhelin 0600-12827 päivystääUutiset
Näytä kaikki

Keksintöjen Viikko 2.-3.10. Viitasaarella

Jäsenedut laajentuivat; neuvontapuhelin 0600-12827 päivystää


Tapahtumakalenteri

Elokuu 2017

MaTiKeToPeLaSu
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

   

Tulevat tapahtumat kalenterissa
Menneet tapahtumat kalenterissa